Bangkok – Översikt

 

Som den politiska, ekonomiska, kulturella, kulinariska och andliga Thailändska huvudstaden har Bangkok både gammaldags charm och modern bekvämlighet. Ibland serverat på ett till synes kaotiskt sätt, men alltid med ett älskvärt leende. Varje Thailand resa inkluderar ett besök i huvudstaden Bangkok eller Krung Thep, “City of Angels” som den kallas av sina invånare. Många turister som reser till Bangkok blir omedelbart överväldigade av den enorma storleken på staden och det stora antalet attraktioner Bangkok har att erbjuda. I själva verket finns det en mängd olika sightseeing möjligheter, som sträcker sig över mer än två århundraden av snabb utveckling efter stadens grundande 1782 av kung Rama I. Som var den första kungen av den nuvarande Chakri dynastin.

Sedan det gynnsamma datumet växte Bangkok till en kosmopolitisk stad med mer än tio miljoner invånare. Den stora staden och de livliga gatornas kaos kan vara skrämmande i början, men spendera lite tid i Bangkok och bli snabbt kär i de olika attraktionerna Bangkok har att erbjuda. Från exotiska tempel som sammanfattar Thailands starka buddhistiska historia, till moderna köpcentrum som har gjort shopping till en stor del av allas Bangkok semester. Som rikets politiska, ekonomiska, kulturella, kulinariska och andliga huvudstad, erbjuder Bangkok sevärdheter som garanterat tillfredställer besökare även om de bara passerar staden eller spenderar hela sin Thailand resa i Bangkok. Nästan varje Bangkok semester inkluderar ett besök på Thailands Grand Palace, Bangkoks nummer 1 attraktion. Beläget i hjärtat av Bangkok ligger de lysande spirorna Grand Palace bekvämt beläget nära Bangkoks mest spektakulära tempel. Däribland Templet för smaragdbuddha (Wat Phra Keaw), Temple of Dawn (Wat Arun), och Wat Po, som har en enorm liggande Buddha och var hem till den första thaimassage skolan i riket. Dessa ikoner är destinationer av intresse för alla besökare som reser till Bangkok på jakt efter att finna Thailands unika kulturella traditioner.

I själva verket finns det mer än 400 fungerande buddhistiska tempel i staden och det är inte ovanligt att se saffran-klädda munkar som samlar in morgonens allmosor.
Floden Chao Phraya har många kanaler och har gett Bangkok smeknamnet “Österns Venedig”. När du reser runt i Bangkok är en kryssning på floden Chao Phraya ett måste för att besöka en flytande marknad, eller utforska staden “Back Alley” kanaler (klongs) som i sig är en unik Bangkok attraktion.

Andra historiska och kulturella sevärdheter i Bangkok som “måste ses” är det nationella Museet Vimanmek Mansion och Suan Pakkad Palace. I Bangkoks historiska distrikt finns det gott om attraktioner som gör en Bangkok semester både trevlig och minnesvärd.
De moderna “downtown” distrikten längs Silom och Sukhumvit vägarna var en gång en mardröm av tryckande värme och outhärdlig trafik, sen kom de moderna och bekväma elektriska tågen, en förhöjd sky-train och tunnelbana. De har gjort resor i Bangkok både lätt och roligt. De ansluter direkt till hotell, moderna shoppingcenter och traditionella marknader, såsom Suan Lum Night Bazaar och Chatuchak (JJ) weekend market. MRT och BTS elektriska järnvägssystemen har bokstavligen förhöjt Bangkoks shopping status i världen.

Naturligtvis är ingen Thailand resa komplett utan att ha upplevt Thailands pulserande nattliv!
Om syftet med din Thailand resa är att fördjupa dig i Thailands unika kultur eller helt enkelt gå i Bangkoks köpcentrum, så är du garanterad en fascinerande upplevelse av både gammaldags charm och modern komfort och lyx. Under de senaste decennierna har Bangkok, Thailands huvudstad, förvandlats till en modern, spännande och sofistikerad stad. Bangkok erbjuder inte bara besökarna moderna bekvämligheter som de förväntar sig av andra kosmopolitiska städer, utan också en unik guldgruva av kulturella sevärdheter. Thailand, hjärtat av Sydostasien, har aldrig koloniserats och därmed behålls dess unika kultur och kulturarv intakt. Bangkok erbjuder besökarna möjlighet att uppleva en fascinerande inblick i Thailands kultur mitt i stimmet i en stor och dynamisk metropol. Otroligt nog, så har denna stad gjort häpnadsväckande framgång genom att kombinera den antika och moderna världen. För turister har Bangkok en fest av attraktioner att erbjuda. Staden har 400 glittrande buddhistiska tempel av stor skönhet, magnifika palats, klassiska dansföreställningar, många köpcentrum, och en ännu fungerande traditionell livsstil. Speciellt längs kanalerna och floden Chao Phraya, “River of Kings”, som slingrar sig genom staden. Bangkok är verkligen “Österns Venedig”.

Beläget i mitten av landet nära Gulf of Thailand, hittar du stora Bangkok Metropolis (inklusive Thonburi på andra sidan av floden Chao Phraya), som gränsar till Pathum Thani på norr, Nonthabri på nordväst, Chachoengsao på öster, Samut Sakhon på sydväst och Samut Prakan på sin sydost, ett område på 1.568.737 kvadratkilometer, det kan även tilläggas att det finns mer än 30.000 taxibilar här och ett växande antal turister som besöker staden under sin Thailand resa. Du kommer snabbt inse att leva i en så stor betongdjungel inte är en lätt bedrift, särskilt om det är ditt första besök. Vissa områden har blivit mer populära än andra, främst på grund av deras bra läge och saker som finns att se och göra. Som tillexempel traditionella attraktioner, shopping eller ett notoriskt känt nattliv. Att komma fram i denna spännande stad har också blivit mycket lättare tack vare Skytrains (BTS) och tunnelbana (MRT), som förbinder många områden.

Som huvudstad i landet är Bangkok centrum för administration, handel och kommunikation. Staden är uppdelad i 50 distrikt (khet) där de mest populära är: Bangna, Chatuchak, Chidlom – Ploenchit, China Town och Don Muang. Andra områden värt ett besök är, Khao San Road, Old City, Petchburi, Pratunam, Ratchadapisek, Sukhumvit, Riverside, Sathorn, Siam, Silom, Sukhumvit och Suvarnabhumi Airport.
I Bangkok används som standard det thailändska språket. Engelska är ett obligatoriskt ämne i offentliga skolor och används flitigt, mycket förstås i affärs- och turistområden.

Bangkok Metropolis är centrum för utveckling och modernitet i industri, handel, finans och transport. Förutom dess unika kultur och utsökta arkitektur är denna stad full av prakt och charm och kan locka turister att utforska traditioner, kulturer, arkeologiska utgrävningar, mat och levnadssätt för dess invånare. Alla dessa har varit väl harmoniserade och har gett upphov till priset som bästa sightseeing huvudstaden i Asien och den tredje bästa i världen genom Travel & Leisure Magazine.

Bangkok har ett överskott i härlighet. Större, bättre, mer: staden är omättlig, ett monster som lever på betong, köpcentra och dieselavgaser. Staden kräver att du lever i nuet och ögonblicket, inte nödvändigtvis för en religiös uppenbarelse under din Thailand resa, men eftersom staden är självupptagen och ytlig, lyckligt fri från rynk-inducerande självreflektion. Leende och SA NUK (det thailändska ordet för “roligt”) är de viktigaste delarna i Bangkoks samhälle. En komplimang här och ett skämt där – kraven om socialt smörande i denna Metropol är mer likt en liten by än en anonym stad, men en nödvändighet för överlevnad.

Hur Bangkok starkt driver alla dina krav på ordning och förutsägbarhet på din Thailand resa kommer du att förstå genom det berömda thailändska leendet. Du kommer få uppleva religiösa idéer, obotlig konsumtion och multi-smaksatt hedonism – korrumpera och rena själar i fotspåren av varandra. Ett komiskt sammanflöde av mänskliga begär och strävanden som ses bäst genom en fristående leende.

Du kan hoppa mellan alla dessa många världar under din Thailand resa – dans och poäng på en smart klubb, äta på en gatumarknad, plockas upp och åka till något finare eller svettas ymnigt på en lång oplanerad promenad. Bangkok är en finsmakares dröm.
Redo att åka?

 

Bangkok – Ta sig dit och runt

Flyg
Bangkok har två flygplatser. Den nya Suvarnabhumi International Airport, som ligger 30 km öster om centrala Bangkok, 2006 började flygplatsen erbjuda tjänster både internationellt men också nationellt. På flygplatsens webbplats finns praktisk information och exakta uppgifter om ankomster och avgångar på engelska som kan vara nödvändiga på din Thailand resa.
Bangkoks gamla internationella och inom riket flygplats Don Muang Airport, ligger 25 km norr om centrala Bangkok.
Det tar minst en timme att ta sig från en flygplats till en annan, eftersom de är på motsatta ändar av staden. Om du vill åka från en flygplats till en annan, går minibussar mellan de två flygplatserna. 6:00 till 17:00 och kostar ca 30 till 50 baht.

Inrikesflygbolag: Air Asia, Bangkok Airways, Nok Air, One-Two-Go, Solar Air, Thai Airways International och Air Asia.
Internationella flygbolag: Air Asia, Air Berlin, Air Canada, Air China, Air France, Air New Zealand, Bangkok Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, China Airlines, Delta Airlines, Emirates, Eva Air, Garuda Indonesia, Gulf Air, Japan flygbolag, Jetstar Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, Lao Airlines, Lufthansa Airlines, Malaysia Airlines, Burma Airways International, Nepal Airlines, Orient Thai, Philippine Airlines, QuantasAirways, Royal Brunei Airlines, Scandanavian Airlines, Singapore Airlines, Sydafrika luftvägar, Thai Airways International, United Airlines och Vietnam Airlines.

 

Buss
Bangkok är centrum för busstrafiken som körs över hela landet. Oavsett om det är långväga resor eller resor till populära turistmål, är det rekommenderat att köpa biljetter direkt av bussbolag.
Det finns 3 huvudsakliga terminaler varav två är belägna på långt avstånd från centrum och den tredje terminalen i kollektivtrafikens centrum vid Suvarnabhumi Airport med bland annat avgångar till provinserna.
Räkna med en timme för att nå alla terminaler från nästan var som helst i Bangkok.

 

Östra bussterminalen:

Bussar som reser till Pattaya, Rayong, Chanthaburi och andra östliga destinationer förutom Aranya Prathet.

Nord & Nordöstra bussterminalen:
Beläget strax norr om Chatuchak Park. Det är denna hektiska busstation som har körningar till alla norra och nordöstra destinationer, även Aranya Prathet (nära gränsen till Kambodja).

Södra bussterminal:
Stadens nya bussterminal ligger långt västerut från centrala Bangkok, det är den mer trevliga och anständiga bussterminal i detta land som du kan använda på din Thailand resa.
Förutom avgångar till alla destinationer söder om Bangkok, kan du också ta dig till Kanchanaburi och västra Thailand.
Suvarnabhumi kollektivtrafik central:
Beläget 3 km från flygplatsen Suvarnabhumi. Denna terminal har täta avgångar till öster och norr, inklusive Aranya Prathet (nära gränsen till Kambodja), Chanthaburi, Trat, Nong Khai (nära gränsen till Laos), Pattaya, Rayong, Trat och Udon Thani.
Du kan åka med gratis reguljär buss från flygplatsen till bussterminalen.

Minibuss:
Privata minibussar är ett snabb och relativt bekvämt sätt att åka fram och tillbaka mellan Bangkok och närliggande provinser på din Thailand resa.
Det enklaste stället att hitta dessa minibussar är strax norr om Victory Monument. Med avgångar till Aranya Prathet, Lopburi, Mae Klong, Muak Lek, Nakhon Pathom och södra bussterminalen.
Öster om Victory Monument finns det linjer till Ayutthaya, Ban Phe, Pattaya och Suvarnabhumi International Airport.

 

Tåg
Hua Lamphong Station är den största terminalen för tåg söderut, norr, nordost och väst.
Bangkok Noi Station hanterar få (och ta dyrt för utlänningar) tjänster till Nakhon Pathom, Kanchancaburi och Nam Tok.
Wong Wian Yai Station, den lilla stationen där kan du hoppa av vid Mahachai och ta pendeltåg linje till Samut Sakhon.

 

Båt
Kanal linjer:
Under de senaste åren har båt servicen i Bangkok blivit mindre och mindre, men med ökande usel trafik, det finns planer på att återuppta dessa vatten – nätverk.
Kanal taxi åker utmed Khlong Saen Saeb och är ett enkelt sätt att ta sig från Banglamphu till Jim Thompson House, Siam Square och andra platser längre österut längs Sukhumvit – efter ett obligatoriskt byte av båt vid Tha Pratunam.
Dessa båtar används mest av pendlare.
Flod linjer:
Dessa turer är några av de mest natursköna och effektiva kommunikationer.
Båtarna seglar längs Mae Nam Chao Phraya till destinationer både söder och norr om Bangkok.

 

BTS (Skytrain)

Det mest bekväma rese alternativet i Bangkok är BTS / Skytrain. En förhöjd järnväg som åker över stadens irriterande och bullriga trafik. Turer som normalt skulle ha tagit en timme tar nu 15 minuter. En annan fördel med BTS är den bra utsikten du får medan du åker, glimtar av grönområden och historisk arkitektur som du inte kan se på gatunivå.
Det finns två linjer i Bangkok, Sukhumvit och Silom linjerna.
Sukhumvit Lines terminal ligger i norra änden av staden på Mo Chit stationen intill Chatuchak Park och leder från Th Phayathai söderut till Siam station vid Th Phra Ram I och åker österut längs Th Ploenchit och Sukhumvit Th till terminalen vid Bearing Station.
Silom linjen åker längs National Stadium stationen, nära Siam Square och därefter mot sydväst och avtar ned mot Th Silom till Th Narathiwat, och sedan ut till Th Sathon tills den träffar Wong Wian.
Båda tåglinjer kör ofta under dagen från 06.00 till midnatt.

 

Bangkok – Vädret

I mitten av den platta och fuktiga Mae Nam Chao Phraya deltat, kan Bangkok sitta på samma breddgrad som Khartoum och Guatemala City, och vara lika varmt som den förstnämnda och så våt som den senare.
Den sydvästra monsunen kommer mellan maj och juli och pågår till november. Detta följs av en torr period från omkring november till maj, som börjar med relativa lägre temperaturer fram till mitten av februari (på grund av påverkan av den nordöstra monsunen, som går förbi denna del av Thailand, och resulterar i svala vindar), följt av mycket relativa högre temperaturer från mars till maj. Normalt regnar mest under augusti och september, även om du kan hitta dig själv i höft höga översvämningar i vissa delar av staden i början av oktober. Ett paraply kan vara ovärderligt – en regnrock kommer bara göra dig varm.

Det är värt att komma ihåg att vi talar om vädret här, ett temperamentsfullt djur, så du kan aldrig räkna med någonting. Till exempel 2008 översvämmades Bangkok av en kraftig storm i januari, som normalt är en torr månad, och den svala säsongen gick långt in mars.
Bangkok har ett tropiskt monsun klimat och har anspråk på att vara den hetaste staden i världen. Som sagt så sitter Bangkok på samma breddgrad som Khartoum och Guatemala City, det är både varmt och fuktigt i lika hög grad.
Det kanske inte är den hetaste staden i världen varje dag, men totalt sett är ihållande eftersom det inte blir så kallt på natten. De två perioderna mellan april-maj och september-oktober är behagligast. Den sydvästra monsunen kommer mellan maj och oktober och för många är det en välkommen paus.

 

Bangkok – Shopping

Shopping i Bangkok är en upplevelse som väcker och tillfredställer de mest kräsna kunder – oavsett vad du letar efter. Med moderna köpcentrum med luftkonditionering, och sina berömda gatumarknader med liv och rörelse har Bangkok alla sorters ställen du kan spendera dina Baht på. Med allt från antikviteter och senaste sportskor till designer smycken, har Bangkok ett brett utbud av saker att köpa. Vad du än väljer att köpa, och var du än hittar det, se till att polera dina handelfärdigheter och hitta ett stort leende.
Här är de bästa 3 shoppingtipsen för dig i Bangkok på din Thailand resa.

 1. Chatuchak Market:
  Förr var denna marknad bara populär bland grossister och detaljister. Idag har Chatuchak Weekend Market hög status som en måste-besöka plats för turister på deras Thailand resa. Dess storlek och olika samlingar av varor kommer att få några rutinerade shoppare på knä – det är här du bokstavligen kan ”shop till you drop”.2. Köpcenter i Bangkok:
  Bangkoks moderna flervåningshus köpcentrum är en shopaholics paradis. Från den legendariska MBK, den sofistikerade Emporium, trendiga Siam Discovery och Central World Plaza. Bangkok passar för alla, oavsett stil. De senaste tillskotten till stadens “centrum-landskap” är den innovativa terminal 21 och Central Plaza Rama 9.Dessa varuhus är där du hittar stadens finaste butiker, internationella varumärken, bokhandlar, specialbutiker, tillbehör och alla typer av lyxvaror och designer. Förutom att ha alla dessa val att ägna sig åt, är det också super lätt att ta sig runt i. De är också ett trevligt alternativ till de livliga varma marknaderna. De flesta köpcentra är lätt åtkomliga via stadens moderna och effektiva Skytrain (BTS) systemet. Glöm inte att ha bekväma skor.

 

 1. BangkokNight Market:
  Det fina med shopping i Bangkok är att de flesta gallerior och varuhus är öppna till midnatt. Så det finns gott om tid att få ut det mesta av stadens sevärdheter under dagen och passa på med shopping antingen före eller efter middagen. Många marknader har stor kvälls shopping med otroliga fynd. Den mest populära natt marknaden är utan tvekan Patpong Night Market.

 

Bangkok – Sevärdheter

10 saker att göra på de mest ovanliga platserna – att vara på den mest glamorösa platsen, upptäcka alla de bästa attraktionerna, saker du inte vill missa i Bangkok på din nästa Thailand resa.

Topp 10, saker du “måste se” i Bangkok
Bangkok började som en liten handelsplats och hamn plats på västra stranden av floden Chao Phraya för omkring 200 år sedan. Idag när staden är uppe på sin moderna tid, är dess storhet ett ärorikt förflutet. Med sina bländande tempel, spektakulära palats, en världsberömd flytande marknad och färgglada Chinatown. Var och en av dessa berömda platser har en spännande historia att berätta.

1. Grand Palace i Bangkok
Om det finns ett måste så skulle inget besök i Bangkok vara komplett utan detta. Den bländande, spektakulära Grand Palace är utan tvekan stadens mest kända landmärken. Byggt år 1782 – och var för 150 år sedan hem för den thailändska kungen, det kungliga hovet och den administrativa säte för regeringen. Grand Palace i Bangkok är gammalt och fortsätter att ha besökare trots rädsla för sin vackra arkitektur och noggranna detaljer som alla är en stolt hyllning till det thailändska folkets kreativitet och hantverk. Innanför murarna fanns också det thailändska krigsministeriet och statliga departementet. Idag är det fortfarande det andliga hjärtat för det thailändska kungariket.

 1. China Town i Bangkok
  Bangkoks China Town är en populär turistattraktion och en mat himmel för en ny generation finsmakare som flockas här efter solnedgången för att utforska den livliga gatan med mat. På dagarna är det inte mindre trångt när mängder av kunder strömmar nedför den 1-km långa Charoenkrung Road för en dag med handel, eller besöka ett av de kinesiska templen.
  Massor med bås, gaturestauranger och ett tätt utbud av guld butiker. China Town är en upplevelse du inte bör gå miste om på din Thailand resa. Den energi som utstrålar på dessa oändliga rader av trä butiker – som är smittsam – som kommer att göra att du vill komma tillbaka för mer. Planera ditt besök vid stora festivaler som t.ex. kinesiska nyåret, och du kommer att se Bangkoks China Town när det är som bäst.
 2. Bangkoks flytande marknader
  Även viss handel är mer intresserade av turister än lokalbefolkningen i dessa dagar. Den flytande marknaden är fortfarande full av båtar som är staplade högvist med färska tropiska frukter och grönsaker. Färdig kokos juice att dricka, och lokal mat som tillagas från flytande kök som finns på båten.
  Kunna njuta av atmosfären utan att behöva pruta priser, prova att koppla av på en guidad båttur på Damnoen Saduak marknaden, eller någon av de andra flytande marknaderna. Taling Chan marknaden, Bang Ku Wiang Market Tha Kha och Damnoen Saduak.
 3. Wat Arun i Bangkok
  Wat Arun, lokalt känd som Wat Chaeng, ligger på västra (Thonburi) stranden av floden Chao Phraya. Efter att ha brutit sig ur Ayutthaya, som invaderades av en burmesiska armén under tiden för ankomsten av kung Taksin till detta tempel, precis när gryningen bröt ut.5. Wat Pho i Bangkok
  Wat Pho (Wat Buddha) eller Wat Phra Chetuphon, ligger bakom det vackra templet Emerald Buddha. Det är det största templet i Bangkok och är berömt för sin stora och majestätiskt liggande Buddha, som är 46 meter lång och är täckt med bladguld. Buddhas fötter är 3 meter långa och vackert inredda i mossa som illustrerar lovande laksanas (egenskaper) av Buddha.
 4. BANGKOK khlongs (kanaler)
  “Österns Venedig” det smeknamnet är från hundratals år sedan. Men även om det är oklart när frasen exakt var född, är det uppenbart att ingen turistguide (bok, person eller webbplats) sedan har kunnat motstå denna fängslande kliché.7. Chatuchak Market i Bangkok – Bangkok Weekend Market
  Är inte bara populär bland grossister, återförsäljare och lokalbefolkning, Chatuchak Weekend Market har nått en status som ett måste-besök för turister under sin Thailand resa. Dess storlek kommer att få några rutinerade shoppare på knä – här kan du bokstavligen “shoppa loss”.
 5. Khao San Road – gamla stan
  Om Bangkok är en stad där Öst möter väst, så är Khao San Road mittpunkten för deras konflikt, den plats där kampen om herraväldet sticker varandra i ögonen. Med resenärer här från jordens alla hörn av den moderna världen är eleganta klubbar som spelar sofistikerade ljud, elektriska marknadsstånd, ombyggda VW cocktailbarer och mat tämjt för att passa den västerländska gommen, kan det tyckas klart vem som vann kampen. Men oavsett om du är en hård farang (utländska) eller öppen thailändska, är denna oövervinneliga energi och bekymmersfria stämning värt ett besök under din Thailand resa.
 6. Soi Cowboy i Bangkok hot spot
  Soi Cowboy namngavs efter en afroamerikansk cowboyhatt – det var han som öppnade den första baren här i början av 1970-talet. Detta red light district är mer laid-back, karneval-liknande än Patpong eller Nana Plaza. Blinkande neonljus upp i en färgglad gatubild som huvudsakligen består av medelålders utlänningar, japanska och västerländska turister, och naturligtvis en hel del sexigt klädda flickor. Som skriker något i stil med “helloooa, välkommen!” och försöker att lura dig till en av de 20 eller så go-go barer placerade sida vid sida. Var inte blyg, det är ganska lätt att gå fördomsfritt förbi. Kom ihåg: Du kanske inte ser det igen någon annanstans i världen än under just din Thailand resa!
 7. Jim Thompson House i Bangkok
  Den vackra inhägnade trädgården på stranden av Saen Saeb kanalen skulle ha gått helt obemärkt förbi om det inte var för ett arv som är kvar efter en medelålders amerikansk man vid namn Jim Thompson. Hans eleganta bostadsområde består av sex traditionella thailändska hus transporterade från Ayutthaya och Bangkok Ban Krua samhället. Det är ett eko av Jim Thompson 30-åriga kärleksaffär med Sydostasiens konst och kulturarv.

 

En arkitekt med utbildning och en ivrig samlare av asiatisk konst, Jim Thompson väckte en känsla för design i allt han rörde vid. Efter hans utskrivning från militärtjänst år 1946 beslöt sig Jim Thompson för att bosätta sig i Thailand. Där ägnade han 30 år av sitt liv för att återuppliva den thailändska sidenindustrin – då en döende småindustri – och introducerade den till världens mest ansedda modehus och gångvägar i Paris, New York, London och Milano.

Samma sak gäller för hans thailändska hus, som inte var en vanlig teak villa fylld med osammanhängande samlingar av antikviteter. Det andas museum uttryckte Jim Thompsons om sin livslånga passion och sitt knäppa val av design. En dag år 1967 på höjden av sin framgång försvann han mystiskt i den malaysiska djungeln, och därmed började arvet från Jim Thompson.

Bangkok har betydligt fler sevärdheter. Staden kan till exempel erbjuda många vackra tempel, cirka 400 totalt allt från stora till mycket små. Dessutom har staden flera gallerier, museer, parker, palats, djurparker och viltparker mm. Så du kommer inte bli uttråkad i Bangkok, under din Thailand resa.

 

Bangkok – Restauranger

Bangkok är himlen för livsmedel. Oöverträfflig, sensationell och kulinarisk resa med smak erfarenhet som garanterat glädjer dina smaklökar. Förutom det berömda thailändska köket med sin blandning av kryddigt, surt, sött och salt, så innehåller det stora bordet även andra kända typer av kök som finns i världen. Matställena är obegränsade, natt som dag. Det finns ett överflöd av restauranger och du får mycket för pengarna. Matsalar i thailändsk stil, i antik teak hus, kryssnings middagar, trendiga restauranger och matmarknader är bara några av de alternativ som finns på din Thailand resa. Och om du är på humör för snabbmat kan du också lätt hitta några av dem stora kända kedjorna i Bangkok.

När det gäller middag i Bangkok är frågan inte vad, var, eller när man ska äta. Med så många alternativ precis utanför hotellets ytterdörr kanske du undrar hur du bäst kan få uppleva allt. Vare sig du letar efter stil, stämning, smak som trotsar det du redan vet eller ett antal världsberömda kockar så har Bangkok en hel del att erbjuda på din Thailand resa.

Här är de 3 bästa thailändska rätterna som du måste prova på din Thailand resa.
1. Tom Yum Goong (kryddig räk soppa)
Den underbara thailändska doften! Denna klassiska soppa är en sval, uppfriskande blandning av doftande citrongräs, chili, galangal, limeblad, schalottenlök, limejuice, fisksås, saftiga färska räkor och svamp. En mångsidig rätt som kan passa in till nästan varje måltid, den påminner om lukten av en exotisk parfym, medan den uppfriskande sura-kryddiga-starka smaken bara skriker “Thailand”!

 

 1. Pad Thai (Thai stekta nudlar)
  Alla ingredienser in i en brinnande het wok, med små, ​​tunna eller breda nudlar (du väljer själv). Det kommer att vara några minuters ångande lång dans med groddar, bönor, lök och ägg innan de serveras på en tallrik. En sann middagsupplevelse, hälften av det roliga (och för smaken) är att sedan använda de medföljande kryddorna – fisksås, socker, chilipulver och fint krossade jordnötter – för att ge rätten mer liv.

 

 1. Gaeng Daeng (Red Curry)
  Tillverkad med bitar av kött, röd currypasta, slät kokosmjölk och toppad med ett stänk av fint skivat limeblad. Det gör att denna rika, aromatiska curry rätt alltid tillfredställer dina smaklökar till punkt och pricka. Rätten är bäst när köttet är så mört att det kan jämföras med en vacker kvinna: Det är milt, sött och väldoftande. Och som alla sanna kärleksaffärer, får den hjärtat att växa och vilja ha mer.

 

Här är topp 3 på matupplevelser i Bangkok som du kan prova på din Thailand resa.

 1. Bo.lan
  Slow Food är stämningsfulla Bo.Lan det bästa stället att njuta av upplevelsen på. Utbildat av stjärnkocken David Thompson på Michelin-stjärnans Thai restaurang Nahm i London. Det är ägarna – ett gift par som är kockar här – de håller sig strikt till principerna om färskhet och bevara de naturliga smakerna med säsongens råvaror. Trots sitt innovativa koncept har Bo.Lan inte en samling av rätter, utan tvärtom en meny inspirerad av gamla thailändska recept och smaker som du kommer att upptäcka är verkligen original.
 2. China Town restauranger
  Yaowarat, Bangkok Chinatown, är ett bra ställe att leta efter en trevlig middagsupplevelse. Området rymmer några av de bästa och dyraste kinesiska restaurangerna i staden, tillsammans med många av de bästa och billigaste matstånden, särskilt på natten.
  Restaurangerna är mest specialiserade på den södra Kinesiska (Kantonesiska) matlagningen, med nudlar och skaldjur. Vid lunchtid är det dim sum som dominerar menyerna. Stora (och dyra!) Restauranger hittar du vid livliga Yaowarat Road, men vågar du gå de små gatorna kommer de att leda dig till mycket billigare men lika underhållande matställen. På kvällen tänds gatorna med flashiga neonskyltar. Massor av skaldjur ligger längs trottoarer, det lockar en massor av människor som sedan måste vänta på sittplatser. Håll ett öga på kinesiska delikatesser såsom fågelbon och hajfenssoppa. Om du är på humör för indisk mat är Pahurat också i närheten.
  Om detta område med ett brett utbud av sevärdheter och dofter är lite för överväldigande för dig, kan du gå till gamla Siam Shoppingcenter. Där hittar du mer turist vänliga, västra och thailändska restauranger, tillsammans med snabbmatsrestauranger.
 3. Söndagsbrunch på Four Season Hotel
  Detta amerikanska steakhouset är skapat av den berömda restaurang designern Tony Chi, och den presenterar en elegant och unik middagsupplevelse. Restaurangen har en privat matsal för upp till 16 gäster och ett vardagsrum med mysig eldstad för en före- eller efter måltids dryck. Madison erbjuder Matsuzaka, Kobe och Wagyu nötkött samt ett urval av nyskapande rätter. De har även utsökta skaldjur och ett brett utbud av fina viner. Det finns plats för 62 gäster i restaurangen och 10 i loungen.
  Brunch erbjuds på steakhouset varje söndag, och gästerna kan välja sitt matställe – Madison, Spice Market eller Aqua – och njuta av levande matlagning och bufféer runt Parichart Court och inne i Madison.

 

Bangkok – I närheten

Området runt Bangkok är lika fascinerande som huvudstaden i sig, men också helt annorlunda. På mindre än en timme eller två kan du utforska många platser på en trevlig dags resa och komma bort från stadens livligheter. Kanske även stanna över natten för att få en sann upplevelse av ett annat typ av liv på din Thailand resa.

Den mest populära destinationen utanför Bangkok är nog Pattaya, som långsamt utplånar sin sunkiga image och åter etablerar sig som en familj orienterade destination. De nattliga upptågen är fortfarande vid liv. På motsatta sidan hittar du lugn och ro i Kanchanaburi, och den berömda filmen “Bron över floden Kwai”. Oavsett din smak så är alla platser värda ett besök på din Thailand resa.

 

Amphawa
Amphawa ligger 63 km väster om Bangkok och är ett populärt utflyktsmål. Det är hem till en vacker flytande marknad som går genom Khlong Amphawa (kanal). Det finns en liten samling av vintage kaféer, restauranger och shopping hus av trä som säljer konstnärliga souvenirer, böcker och thailändsk silke.

Försäljnings båtar står parkerade längs kanalen, redo att blanda en skål med “båt nudlar”, risgröt och även grillad bläckfisk och flod räkor kan beställas. Här avgår långsvansade båtar regelbundet om du vill uppleva en två timmars naturskön resa till Mae Klong, som är fyllt med stylta-hus (hus från marken), fruktträdgårdar och tempel.

Förutom den flytande marknaden så är Amphawa ett pittoreskt flodlandskap, avslappnad atmosfär som påminner om en svunnen tid och med gott om gästhus, en populär plats i hjärtat. För de flesta besökare är en resa till Amphawa en välbehövlig paus, och en upplevelse som ofta leder till återkommande besök.
Nakhom Pathom
Nakhon Pathom är en typisk thailändsk provinsby med Phra Pathom Chedi som har ett synligt anspråk på att Nakhon Pathom ska vara landets äldsta stad. Staden är också stolt med den förstföddes status i sitt namn, som härrstammar från Pali ‘Nagara Pathama och betyder “First City “. Vid ett tillfälle arbetade Nakhon Pathom som centrum för Dvaravati riket, en liten samling av Mon stater som blomstrade mellan 600-1100 talet e.Kr. i Mae Nam Chao Phraya dalen. Vissa historiker spekulerar att området kan ha varit bebott före Indien Asokan tiden (3: e århundradet f.Kr.), då det finns en teori om att buddhistiska missionärer från Indien besökte Nakhon Pathom på den tiden.

Även om staden är ganska sömnig så är det en destination där du kan se vardagslivet i Thailand och kanske öva dina nya språkkunskaper i ett samhälle som verkligen uppskattar en sådan ansträngning.

 

Bangkok – Artiklar

06-04-2011 22:00:04
Bangkok shopping: en lördag på Chatuchak Market
Amelia Thomas
Lonely Planet författare

Det finns många saker – några underbara, några egensinniga – som får besökare till Bangkok: den läckra thailändska maten, lyxiga hotell, de magnifika templen och att inte långt från staden finns tillgång till vackra vita sandstränder.
Men det finns en särskild plats i Bangkok som överträffar nästan alla andra i sitt slag i världen. Enorma, kaotiska och förvirrande genomsyrade frestande dofter, en mängd olika färger och musik från klassisk thailändska till reggae, det är Bangkoks Chatuchak weekend market, marknaden av alla marknader.

Vad du kan förvänta dig på Chatuchak Market
De flesta bås är lagrade i små smala Sois (spår) överfyllda med produkter. Marknaden lockar under hela helgen omkring 200,000 besökare till sina 8000 bås. Och oavsett om du letar efter en anpassad motorcykel hjälm, ett par 16 cm höga sammet stiletter, en bortskämd valp, en falsk Fendi, en uppsättning med Beatles örngott, en haj-tand amulett eller något annat så är du nästan säker på att hitta det här.

 

De tre enkla reglerna för shopping på Chatuchak Market:
Regel 1: Veta vart du ska

Även om vandring är roligt så vill de flesta kunderna se till att de når sina mål. Uppdelat i 27 färgkodade sektioner, bör man se kläder på sektion 5 och 6, och sedan vidare till sektion 10 till 24. Alla som är intresserade av att dekorera sitt hem med Eames-inspirerade möbler eller handtryckt överkast bör sträva efter sektionerna 2 till 4. Om det är antikviteter som du vill ha gå till sektion 22 till 26. Om du letar efter en krage med strass för din pudel så hittar du det i sektion 8 eller 9 (här hittar du också ekorrar, tropiska fiskar och sångfåglar). Trädgårdsintresserade besökare bör promenera genom sektionerna 3 och 4, där massor av tropiska växter finns.

Regel 2: Om du älskar det, köp det
Om du hittar något du absolut inte kan leva utan, så gör inte misstaget att besluta dig för att komma tillbaka senare. Många shoppare under helg marknaderna har insett att det är för svårt att komma tillbaka. Till exempel till den lilla blomsterklänningen eller de handgjorda kandelabrarna genom de labyrintiska gångarna. Sevärdheter som Central Market klocktornet kan hjälpa dig orientera dig lite. En karta på dina vandringar över en dag på Chatuchak Market skulle mest likna en tallrik av Pad Thai nudlar.

Regel 3: Lär dig att älska förhandlingar
Den berömda Chatuchak shopparen vet att nyckeln till framgång är förhandlingar. Håll dina förhandlingar glatt med ett leende och milda fram och tillbaka diskussioner av prisförhandlingar (oavsett hur mycket du först kanske hukar dig vid tanken) det kan vara en av de roligaste aspekterna av hela upplevelsen. Ha massor av kontanter på dig (det är få bankomater och långt mellan), då det perfekta paret vintage Nike plötsligt kan finnas rabatterat till 50 %. Kanske de söta bubblegum-rosa sandalerna kan hittas lika så billiga som de är eftertraktade. Du kanske känner för att förhandla till dig två par utsökta Levis jeans till priset av ett.

 

Vad ska man äta på marknaden
Samtidigt som alla har shoppat loss och blivit hungriga, så har besökare på Chatuchak ett lika förvirrande utbud av restauranger och barer. Slurpa i dig en nudelsoppa tillsammans med lokalbefolkningen i en av alla de utomhus bås på marknaden där mat serveras från stora fräsande stekpannor. Alternativt kan du kyla ner med en lokal Singha öl och den populära Tham (kryddig papaya sallad) i en av marknadens lika coola barer.
Vegetarianer däremot måste försöka hitta Health Spice, där ris/nudel rätter är en hit eller Wishing Well, där rätterna ofta kan åtföljas av en tarot läsning. Det finns mycket stekt fisk, grillade revben och köttbullar på marknaden, perfekt bränsle för ett par timmar på vägen innan det är dags att gå hem. Med tunga armar måste du kanske ladda upp för en Chatuchak shoppingrunda på söndag igen.

http://www.lonelyplanet.com/thailand/bangkok/travel-tips-and-articles/75981

 

En besökare i glädjen och luktens land – Bangkok, Thailand

Av John Stampley, 14 april, 2010
Att titta tillbaka på den thailändska kulturen var en inspirerande upplevelse. Thailändare har ett gemensamt stort stöd för kungen, som är 82 år gammal och deras Buddhistiska tro. Det finns många tempel och kanske flera miljoner helgedomar av olika storlekar över hela landet. Dessa helgedomar finns på trottoarerna, på gatorna, inuti butiker, restauranger och andra platser där det finns handel. Tydligen även i osannolika ställen som i barer och nattklubbar.

Min erfarenhet är att tatueringar är vanliga bland unga thailändare, särskilt i stadsområden. Det finns en tatuering som ser ut som en tiger klo skrapar ner över kvinnors ryggar i en vertikal riktning (när tatueringen ses från ett avstånd). Men på nära håll kan du se att det är thailändska skrivet i vertikala kolumner.

Efter att ha talat med en ung dam som heter Ao, förklarade hon att det är en buddhistisk bön. Så det första jag tänker är, “Det här är den thailändska versionen av ’båda händerna’ tatueringen som alla i ’grannskapet’ har på axeln eller armen.” Men sedan fortsätter Ao, “Den här tatueringen är en buddhistisk bön, och det ger både lycka och skydd till den person som bär det” Hon fortsatte: “Du måste få tatueringen av en Buddha mästar tatuerare eller en munk.”

Jag frågade henne om hon hade några tatueringar. Hon sa: “Jag har fem tatueringar både synliga och osynliga tatueringar över hela min kropp.” Så, nu tänkte jag, “Wow osynliga tatueringar över hela kroppen, det är läskigt.” Så den självklara nästa fråga var, “vad är en osynlig tatuering?” Hon svarade: “Det finns två typer av tatueringar. Synligt i bläck och osynliga med olja.” Hon visade mig en tiger på ryggen, som också till att skydda, samt små knölar på hennes underarm från en nyligen osynlig tatuering hon hade gjort av en munk i Burma. Hon förklarade att knopparna går bort, men det sitter kvar. Intressant, tänkte jag.

En annan dag var jag och shoppade nära Beach Road och tittade igenom den något upprepande sekvensen av t-shirts designade för att tilltala “falang” om du talar thailändska eller “utlänning” om du talar engelska. När jag shoppade och tittade och shoppade, hörde jag en svag musikalisk melodi sakta närma sig och ett diskret kommando uppmärksammades i närheten, liksom ett tåg kräver uppmärksamhet från alla i hörhåll när den närmar sig stationen. När jag tittade över visade det sig vara en nästan blind thailändsk man, kanske 40 års ålder, medellängd, klädd i en sliten grön och brun rutig skjorta med uppknäppta kortärmar. Han spelade änglalika melodier på sitt dragspel. När mannen gick och spelade skänkte säljare mynt i hans kopp. När han passerade mig på min högra sida följde jag med blicken. Jag försökte sedan fortsätta min shopping, men jag kunde inte sluta titta efter den här mannen (och oavsiktligt ignorera säljare).

Jag såg en till synes oändlig ström av barn som kom för att kasta några mynt i musik mannens kopp. Jag såg mannen rör sig med elegans, med en liten upprördhet som man skulle kunna förvänta sig av ett lejon som avbryts i sin tupplur, med en lätt eftermiddag dusch. Jag tittade på när barnen kom från alla håll för att lägga mynt i hans kopp. Jag hade aldrig sett något liknande förut. Jag hade varit på denna marknad tidigare och hade inte märkt så mycket som 3 barn på 30 minuter, och nu är det en musik man här och jag ser minst 20 barn lägga mynt i hans kopp på fem minuter.

Några av barnen tog en paus med böjt huvud och knäppte händer upp något över huvudena när de sade en kort bön innan de gick vidare. Jag stod stum och förlamad, fryst i tiden. Mina tankar och mitt sinne gick och sökte efter en förklaring eller en annan typ av tolkning av vad som hände. Jag rensade sinnet för att förstå, för att få ett svar. Jag hittade det, en gemenskap som bryr sig och ännu viktigare lär sig vikten av att hjälpa andra. Detta är den sanna definitionen av respekt. Jag har aldrig beundrat det thailändska mer än just nu.

Senare på kvällenjag gickner tillnattklubben påområdet. På kvällarnafinns det mångaflersom säljer.De säljerallt frångrillatfläsk (från nos tillsvans), räkoroch stora hummersvansar, nudlar, ål, kyckling wraps,stektagräshoppor, stektakackerlackoroch andra ryggradslösa djurmed olikadofter.Dofter avsött,konstigt, bekant ochmotbjudande. Allalukterlandadestrax undernäsborrarnaoch iblandblandades deihop ochhadeen festi näsantill din glädje eller förakt.

I bakgrunden är det skyltar med alla möjliga tecken från företag och reklam som konkurrerar om din uppmärksamhet. Barer med musik som brister ut på gatan för att få din uppmärksamhet, som om det vore en form av “Slaget vid barerna” tävling som pågår. Jag menar allvar, de spelar högt! Jag tycker det är så hög så jag önskar att jag hade tagit med några bra hörlurar. Sedan finns det en frilansande ”svartbörshaj” som försöker sälja dig allt från smycken, skräddarsydda kläder, massage och sexshower. Eftersom jag är en svart man sa de alltid till mig “Hey Bro!” Eller “What’s up’man?” Vilket är lite irriterande, men jag svarade dem ändå och hälsade med lite slang som de aldrig hade hört talas om för att få se deras förvirrade ansiktsuttryck när jag gick förbi. Vilket säger två saker, ett, de blir medvetna om afro-amerikanska stereotyper i deras arbete, och två, det får mig underhållen i processen.

Sedan såg jag en gårdshandlare som bär en gul skjorta (kanske det är därför jag märkte honom), han sitter precis ovanför trottoarkanten på gatan. Jag närmade mig honom. Han hade en liten kulle med Wrigley’s spearmint och Juicy Fruit tuggummi till salu. Jag böjde mig ner och sa: “Sawadee, hur mår du?” Och gradvis tittade han upp. Jag märkte omedelbart att han inte bara var barfota, hade han två vänsterfötter båda placerade helt över åt sidan och pekade mot Mecka – Jag tror rakt österut! Så jag tänkte för mig själv, “wow stortån är på höger sida av båda fötterna. Den här mannen har inte bara två vänsterfötter (på ett bildligt sätt), han har bokstavligen två vänster ben och två vänster fötter.” Hans underutvecklade höger arm verkade vara en sexårig pojkes och hans vänstra arm en nioårings. Hans ansikte var skrynkligt och slitet, men han log och svarade varmt, “Jag mår bra, inga problem.” I det ögonblicket fylldes hela baksidan av mina ögon med tårar. Notera att jag säger, “Baksidan av mina ögon”. Jag är en människa, och ja, jag gråter ibland men aldrig offentligt.

Hur som helst baksidan av mina ögon fylldes med tårar. Men jag fortsatte och frågade: “Hur mycket för Juicy Fruit.” Han berättade för mig, “20 baht.” Jag tittade ner i min ficka, men kunde bara hitta hundra baht sedlar. Jag lämna honom sedeln, så märkte jag att båda hans handleder bröts på ett onaturligt kollapsande sätt – hans fingertoppar var bara centimeter från armbågarna. Han log och höll ut sin hand för att hälsa på mig, och han vinkade till mig att jag var tvungen att växla från koppen han höll mot hans bröst med insidan av hans vänstra handled. Jag sträckte mig för att försiktigt ta den exakta mängden tillbaka, medan min hjärna stormade runt på ett hänsynslöst desperat sätt. Hur kunde jag hjälpa honom? Det fanns en hel del pengar i koppen tänkte jag, och frågade: “Vill du att jag ska lägga en del av dessa pengar i din ficka” Han svarade: “Nej, det är okej.” Jag ville bara hjälpa på något sätt. Så jag tog min Juicy Fruit, tackade honom och gick därifrån.

Jag tänkte, wow det är en gudomlig ande inuti mannen. Han log och förklarade att han mår bra och hade inga problem. Mannen såg ut som ett resultat av matchen Mr Potato Head. Men han stod stilla och lät inte sin missbildning definiera honom. Det är otroligt djupt hur vi med till synes små och obetydligt vänliga gester kan göra en sådan enorm inverkan på ditt liv. Jag tänkte för mig själv, han var en ljuspunkt i ett mörkt moln. Jag tittade efter honom under de närmaste nätterna på samma väg, men jag har aldrig sett honom sedan dess.