Destination Hua Hin

Den äldsta och mest traditionella thailändska semesterorten kombinerar attraktionerna i en modern semester med charm och fascination av en fortfarande aktiv fiskehamn. Och medan de flesta andra thailändska semesterorter tillgodoser främst utländska turister är Hua Hin en utväg för både utlänningar och thailändare.
Är du sugen på en åktur på en golfbana under din Thailand resa så erbjuder Hua Hin förutom den stora 8 km långa stranden som också är den enda i Thailand, världsklassiga golfbanor. Hua Hin är fortfarande oupptäckt som en internationell golfdestination. Green-avgifter och andra kostnader är för närvarande bland de lägsta i världen och de har fortfarande stort underhåll och service.

Även stränderna i Phuket och Samui upptäcktes helt nyligen, och har sedan dess genomgått en snabb och ibland destruktiv utveckling. Hua Hin har varit besökarnas favorit utväg i över 70 år under Thailand resan.

Denna utväg upptäcktes i början av 1920-talet av Kung Rama VII som idealiskt tillflyktsort från den kvava metropolen Bangkok. Den lugna fiskebyn förvandlades till den kungliga semesterorten, och därför blev den populär bland Siams riddare och överklass.

Byggandet av en järnvägslinje från Bangkok säkerställde dess tillgänglighet och popularitet bland en bredare del av den thailändska befolkningen.
Men det är det kungliga stödet som har gett Hua Hin en speciell karaktär.
År 1928 byggde Kung Rama VII Klai Kangwon (Långt från bekymmer) Palace, som i dag fortfarande är en officiell kunglig bostad. Det är används fortfarande ofta av medlemmar i den kungliga familjen och är öppen för besök av allmänheten som är på sin Thailand resa.

Hua Hin fortsatte att utvecklas på sitt eget avslappnande sätt, både som en nobel resort med en 18-håls golfbana som en attraktion och som fiskehamn. The Railway Hotel, dagens Sofitel Central Hua Hin, byggdes av Statens Järnvägar i Thailand år 1923 i den äldre delen av gamla Siam.

Många av Bangkoks rika och berömda byggde egna strandstugor i norr och söder längs den böjda Sandy Bay, för att kunna njuta och ha avkopplande helger med familjen på en plats som har bevarat sin unika identitet.

 

Hua Hin / Cha Am – Att komma dit

Med taxi
Att ta sig till Hua Hin på din Thailands resa är bekvämast med taxi. Längden på din resa beror på trafikförhållanden, men det brukar ta mindre än tre timmar. Vägen mellan Bangkok och Hua Hin uppgraderas till en tre-filig motorväg. När det gäller kostnader beror det till stor del på din förhandlingsteknik och det aktuella priset på bränsle. Det är dyrare än bussen men om du är reser med mycket bagage eller med din familj eller vänner, då är de flesta säkert överens om att det är värt att ge lite extra. Det är bäst att boka en taxi i förväg via internet. Om du vill så kan vissa taxibolag träffa dig i ankomsthallen på Bangkoks flygplats när du anländer!

Med buss
Luftkonditionerade bussar avgår från Bangkoks södra Buss Terminal var 40 minut mellan kl. 05:00 och 22:00. Om du reser i motsatt riktning alltså från Hua Hin (går bussar från Sa-sång Road terminal) var 30-40 minut mellan 03:00 och 21:00. Resan tar ungefär 3 timmar. Köp en riktig biljett från ett biljettkontor.

Med tåg
På din Thailand resa kan du också välja att ta tåget till Hua Hin. Det kör flera tåg mellan Bangkok Hua Lamphong Station och Hua Hin varje dag, de flesta tågen går sent på eftermiddagen och det kan vara ganska fulla. Eftersom det bara finns ett enda spår, stora delen av sträckan. Resan tar ungefär 4 timmar eller mer. Alla tåg ankommer/avgår till Hua Hin station som ligger på toppen av Damnern Kasem Road vilket ligger inom gångavstånd till de flesta centrala hotell. Priset varierar eftersom det finns fyra olika typer av tåg, beroende på klass. Men räkna med att betala minst runt 400 baht.

Med flyg
SGA Airlines driver en transfer mellan Bangkok Airport och Hua Hins lilla flygplats som ligger i utkanten av staden i norr. Inte bara är detta det absolut snabbaste sättet att nå Hua Hin på Thailand resa (40-50 minuter), men kan också vara den mest natursköna eftersom planet flyger lågt nog för att ge dig en magnifik vy över bukten av Thailand.

Minibuss
Minibuss går mellan Victory Monument (nära BST Skytrain-stationen) i Bangkok och Tesco Lotus Express som ligger vid Phetchakasem Road i Hua Hin. Restiden är detsamma som med taxi, men om du inte bokar en extra stol kommer bagageutrymmet vara mycket begränsat. Inte så överraskande så har det snabbt blivit den föredragna lösningen för människor på deras Thailand resa, särskilt för en kort helg/inköpsresor, etc.

 

Hua Hin / Cha Am – Vädret

Den genomsnittliga dagliga temperaturen i Hua Hin, Cha-Am och Pranburi är anmärkningsvärt jämn under hela året. Det varierar från en låg temperatur på 25,6 ° C i januari till en hög temperatur på 29,9 ° C i april och maj. Det finns en mycket större variation i mängden regn. Genomsnittet är 4,1 mm i januari, och drygt 200 mm i oktober och november. Generellt är den bästa tiden på året att besöka Hua Hin, Cha-Am eller Pranburi på Thailand resan från december till februari då temperaturen är relativt låg och endast enstaka regnduschar inträffar.

 

Hua Hin / Cha Am – Stränder

Hua Hin strand guide
Hua Hin kan inte längre beskrivas som en “sömnig by” den behåller en avslappnad och frisk atmosfär som du inte ofta hittar på Thailands andra populära badorter. En mängd olika vattensporter finns, det finns åtta golfbanor i närheten och när solen går ner finns många barer, pubar och lokala diskotek som erbjuder drycker och underhållning. Restauranger är det rikligt av och de erbjuder ett brett utbud av rätter – från traditionella thailändska rätter till internationella favoriter. Med en kombination av orörda kustlinjer omgivna av en charmig stad som erbjuder massor av spännande attraktioner, är det inte konstigt att Hua Hin har blivit en sådan favorit hos speciellt par och familjer på deras Thailand resa.

 

Cha-Am Strand guide
Tack vare sin långa och fredliga kust i Persiska viken har Cha Am hotell och resorts utspridda i området så det är aldrig trångt och de flesta har direkt tillgång till stranden. Stränderna är rena och utan massor med livliga aktiviteter. Ändå finns det några aktiviteter att göra på stranden vilket är en rolig upplevelse för dem som letar efter lite mer än bara en solstol och ett parasoll för en dag på deras Thailand resa.

Från ponnyridning på stranden och spännande Banan båtturer för barn (och vuxna!), vattenskidåkning, vindsurfing och skärmflygning för äventyrliga strandälskare. Cha-Am’s långa stränder är något för alla.
Om du vill ha en lugn plats och begrava näsan i en bok eller få en traditionell thailändsk massage under ett parasoll så kan du enkelt få dina behov tillgodosedda här. Det är en fantastisk plats att gå för en lång promenad – eller ta en joggingtur, särskilt vid soluppgång eller sent på eftermiddagen när det är svalare. Längs hela stranden finns träd (men inte palmer) en humoristisk aspekt av Cha-Am är att dessa är de platser där du hittar thailändska besökare, medan turisterna söker sig till områden utanför skugga. Utan sol och strand på din Thailand resa skulle den inte vara komplett. Du vill ju kunna visa solbränna när du kommer hem.

 

Pranburi strand guide
Pranburi är hem till den största vattenresursen för regionen och är uppkallad efter floden Pran som rinner genom den. ”Paknam” betyder floden och ”Buri” betyder staden.

Sol, sand, orörda stränder och klart vatten i bukten av Thailand. En charmig lokal by, flera ekologiska sevärdheter som ligger bara 30 kilometer söder om Hua Hin är de främsta orsakerna till Pranburi s snabbt växande popularitet för turister på deras Thailand resor.

Det är inte längre någon sömnig badort. Utan hem för flertal världsklass orter, från mycket prisvärda boende som är spridda långt ifrån varandra för att upprätthålla integritet och exklusivitet. När allt som lockar människor till denna del av landet på sin Thailand resa är den unika känslan av avskildhet, vilket de lyckas upprätthålla.

 

Hua Hin / Cha Am – Sevärdheter

Hua Hin
Black Mountain Water Park
Black Mountain Water Park erbjuder en rolig dag för familjer och alla som behöver ett stort plask på sin Thailand resa. Parken har nio olika vattenrutschbanor, en vågbassäng, en avkopplande flod, strand pool, barnpool och mycket mer – allt omgivet av ett stort bergslandskap intill en stor sjö bara 10 km norr om Hua Hin.

Ägs och drivs av samma personer som ligger bakom Black Mountain Golf Course, vattenparken är den senaste attraktionen i koncernens portfölj. Det ligger mittemot golfbanan, på en lokal väg som passerar Wat Huay Mongkol och Baan Silapin.

 

Hin Lek Fai Hill
Hin Lek Fai Hill ligger ca tre km väster om Hua Hin stad. En resa uppför den branta stigen till toppen där det är en vacker utsikt över staden, stranden, viken och Royal Hua Hin golfklubb. Det finns en liten park och ett fågel konservatorium på en kulle, med spår som leder till sex utgångspunkter.

Vägen till Hin Lek Fai Hill är brant men hanterbar om du kör bil. Att åka upp där på en motorcykel kan vara en utmaning, men för entusiastiska cyklister är den branta vägen ett bra träningspass. När du kommer till toppen är vägen relativt platt.

 

Hua Hin Fishing Pier
Hua Hin Fishing Pier är en populär plats och en bra utsiktspunkt för att se soluppgången eller ta bilder av Hua Hin stad. Det är fortfarande mitt i Hua Hins fiske handel om än i mycket mindre utsträckning än tidigare. På kvällen kommer det ofta lokala för att fiska.

Beläget vid den norra änden av Naresdamri Road som löper parallellt med stranden är Fishing Pier en smal plattform som fortsätter ut i havet. Det är en idealisk plats att se soluppgången på under din Thailand resa. Silhuetter av båtar och deras master ger en fin kontrast mot himlens ljusa orangea bakgrund.

 

Hua Hin Hills Vineyard
Hua Hin Hills Vineyard är hemstad till de prisbelönta Monsoon Valley som är ett vin varumärke. Omgiven av bergskedjor och oändliga vidder av grönt bjuder vingården dig på en härlig utflykt med vinprovning och matställen på din Thailand resa.
Gården omfattar 2,3 km2 med grönskande landskap och är gömt i en avlägsen del av Hua Hin, cirka 36 km från stadens centrum. Det är bäst att hyra en Song-Taew och planera att tillbringa minst en halv dag på vingården. Du kan kombinera resan med ett besök till Wat Huay Mongkol och Baan Silapin, båda är på väg till Hua Hin Hills.

 

Baan Silapin Hua Hin
Baan Silapin eller Artists Home är en skapelse av Thawee Kaesangarm, VD för Hua Hin konstnärs klubb. Detta galleri visar verk från Thailands konstnärer året runt och erbjuder olika konstkurser för barn, vuxna och personer på sin Thailand resa som vill ta sin kärlek till konst till nästa nivå.

Beläget med en vacker utsikt över Hin Lek Fai Moutain hae Baan Silapin ett konstgalleri, konst Studios, klassrum och lerhus utställningar av keramik konst och skulpturer. Det finns inget formellt på denna plats. Deras grundläggande filosofi är en samlingspunkt och arbetsplats för lokala konstnärer, detta uppfyller Baan Silapin med värme och livlighet.

 

Klai Kang Won Palace
En av de mest speciella milstolparna i Hua Hin är Won Klai Kang Palace, som är sommarresidens till kung Bhumibhol Adulyadej (Rama IX) och andra medlemmar av den kungliga familjen. Klai Kang Won som betyder “långt från bekymmer”, är uppkallat efter det lugn och ro som finns i den omgivande landsbygden, med en avskild strand.

 

Vic Hua Hin
Vic Hua Hin är ett område utomhus som ägnas åt modern konst och kultur. Här finns det konstläger, konstgalleri, utomhus amfiteater, skola och restaurang. På vissa helger finns det en hel del dans, teater och musik föreställningar som du kan bör se på din Thailand resa.
Patravadi Mejudhon som leder detta är en berömd skådespelare, regissör, dramatiker och grundare av Patravadi Theatre i Bangkok. Vic Hua Hin reflekterar K. Patravadi’s fortsatta ansträngningar för att skapa offentlig plats för konstnärlig och kreativ själ, särskilt bland de unga människor som kommer att bli morgondagens begåvade konstnärer. Vic Hua Hin erbjuder en mängd olika workshops, konstläger och uppträdanden av lokala, regionala och internationella konstnärer.

 

Cha-Am

Cha-Am Forest Park
Denna park väger inte på något sätt upp till nationalparkers standarder, men om du vill ha en avkopplande dag mitt i en vacker natur på din Thailand resa, då är Cha-am Park definitivt ett bra val. Beläget på Phetkasem Road tar man sig hit via Narathip krysset om du kommer från stranden.

Den 665,600 kvm stora parken är en del av Don Masang nationala skogsreservat och befinner sig på ett lågt område som omfattas av Casuarina träd, kaktusar och en mängd tropiska växter. Längden och bredden på parken är en stor sjö och hem för flera arter av sjöfåglar. Om du har tur kan du upptäcka några påfåglar och apor.

Maruekathaiyawan Palace
Liksom många andra byggnader i Hua Hin så byggdes detta thai-viktorianska sommarpalats i början på 1920-talet under kung Rama VI: s regeringstid. Det ritades av en italiensk arkitekt och är byggt av gyllene teakträ från rivna Hat Chao Samran Palace. Med massor av terrasser, grillar och högt i tak för att hålla det svalt på sommaren. Detta palats bör du se på din Thailand resa.

 

Santorini Park
Vill du uppleva en bit av Grekland på din Thailand resa så ger Santorini Park lite av den perfekta grekiska ön Cha-Am. Den har alla detaljer från de klassiska vitkalkade byggnaderna, färgglatt målade fönster, stenlagda stigar och kupolformade torn. En imponerande uppradning av affärer, restauranger och en nöjespark gör att alla får en bra tid här.

 

Khao Nang Phanthurat Forest Park
Khao Nang Phanthurat Forest Park är en underbar lekplats för naturälskare. Den täcker en yta på bergen i kalksten och gröna skogar. Inne i parken passerar en 3 km lång naturstig genom ett naturskönt landskap fyllt med vackra klippformationer, livsmiljöer, fåglar, och en mängd växter och djur.

 

Hua Hin / Cha Am – Shopping

Hua Hin

Hua Hin nattmarknad
Beläget i Hua Hin centrum mellan Petchkasem Road och järnvägen ligger marknaden på en gata som vaknar till liv från kl 18:30 och framåt. Där handlare gör ordning sina bås med olika kläder, hantverk, konst, CD, DVD och billig god mat längs gatan – i allmänhet allt vad du kan förvänta dig vid en thailändsk marknad på din Thailand resa.

Detta är absolut det bästa sättet att handla på i Thailand, du hittar ett större urval av artiklar i Bangkok eller Chiang Mai. Hua Hin har ett stort urval av fisk och skaldjurs restauranger längs vägen och drar mycket uppmärksamhet från besökare som är ivriga att äta billig mat av kvalitet.

 

Sam Pan Nam Floating Market
Sam Pan Nam Floating Market är en stor marknad formad i stilen från Rattanakosin perioden (Kung Rama VI). Marknadens stora grunder inkluderar en stor konstgjord sjö, minitåg spår, över 200 butiker och 40 båt försäljare som erbjuder alla typer av livsmedel och snacks. Marknaden ligger i Soi 112 ca 6 km söder om centrum, och Sam Pan Nam är en av de två flytande marknaderna som finns på samma gata.

 

Hua Hin’s marknadsby
Marknadsbyn har sin plats utomhus med tre våningar av butiker, restauranger, en mataffär, underhållning och en biograf. Vissa av butikerna har både märkesvaror och egna märken. Denna ljusa och luftiga inredning med breda korridorer och stora fönster försäkrar dig till en trevlig promenad under din Thailand resa.

 

Fly Now Factory Outlet, Hua Hin
Fly Now är ett ledande thailändskt modemärke som etablerades år 1983 och har sina factory outlets som ligger i större turist städer. Den erbjuder mer än bara kläder och accessoarer, varje butik har också Fly Now’s möbellinje, hemtillbehör, presentbutiker och avslappnande restauranger.

 

Khomapastr, Hua Hin
Khomapastr som grundades år 1948 med Jim Thompsons företag och är ett av Thailands mest uppskattade och ansedda varumärken. Du hittar mest bomullsprodukter, varumärket är specialiserat i handmålad design och klassiska mönster, speciellt på “PHA Kiao” där kungliga palanquins hyllas. Beläget i Hua Hin Soi 84 och det var den första butiken som öppnades. Det är idag företagets huvudkontor och har en viktig utställning, som drivs av tredje generationens ägare. Designen har moderniserats för att uppfylla kraven till dagens konsumenter som är på sin Thailand resa, du hittar också traditionella mönster som går tillbaka till sina tidigaste dagar.

 

Cha-Am
Beachside
På Beach Road hittar du en mängd souvenirer särskilt föremål som är tillverkade av skal. Detta är också platsen att köpa kläder till dina dagar på stranden. Såsom flip flops, saronger, T-skjortor, hattar och shorts är tillgängligt. För det mesta finns dessa bås på den lokala marknaden, så förvänta dig inte något “high fashion”. Vad som är bra att köpa på denna sträcka är thailändska polletter och någon liten minnes sak. Det är definitivt en plats som du kan köpa presenter som representerar landets inhemska hantverk och objekt som ljus, kransar, vindspel och figurer.

 

Cha-Am Night Market
På thailändska kallas den “Talat nad” och är öppen varje dag på samma ställe, förutom måndagar och onsdagar. Marknaden rör sig runt, så på måndagar är den längre ner i korsningen mellan Narathip och vägen vid Family Mart. På onsdagar hittas den i en korsning nära järnvägsstationen. Vilket är grunden till att människor kan kalla den “Train Station market”.

Främst är den populär för lokalbefolkningen. Här kan du köpa kläder, DVD, CD-skivor och söta tillbehör. Förutom detta finns det en hel del matstånd och fredagar ​​är vanligtvis den mest trafikerade dagen där flera aktörer visas. Denna marknad är inte nödvändigtvis fylld med saker som du vill köpa på din Thailand resa, men den har en stor atmosfär och är ett bra sätt att komma närmare lokalbefolkningen och få en glimt av Cha-Am marknadens erfarenheter.

 

Premium Outlet
Om du vill köpa märkeskläder till rabatterade priser bör Premium Outlet vara ditt första val att gå till. Märken som Naf Naf, Lacoste och Jaspal G200 kan du förvänta dig att hitta något av här. Vissa plagg kostar mindre än hälften av vad du normalt skulle betalat. Några av produkterna konkurrerar även på priserna med de falska varumärkena som du hittar vid marknader på din Thailand resa.

 

Hua Hin / Cha Am – Restauranger

Ingenting mindre än en fest väntar dina smaklökar i Hua Hin. Att lämna matlagningen till någon annan är alltid en viktig del av en semester upplevelse på Thailand resan. Variationen och kvaliteten på restauranger i och omkring Hua Hin kommer att säkerställa att din upplevelse är minnesvärd. Hua Hin har fortfarande tillräckligt med fiskare för att ge en stadig tillförsel av färska skaldjurs restauranger och till deras grannar Cha-Am och Pranburi. Traditionell thailändsk mat serveras naturligtvis överallt, inklusive matstånd längs stranden vid Hua Hins välkända nattmarknad.

Det finns många matställen både västerländska, indiska och japanska. För den som söker en drink efter att solen har gått ner så finns det gott om barer och pubar, några med levande musik. Dessutom har många hotell sina egna barer och lounger med levande underhållning. Alla hotell och resorts har restauranger som sträcker sig till utmärkta internationella rätter, för att underlätta för thailändska och västerländska rätter. Det som varmt rekommenderas är frukost, lunch och middag bufféer på de bästa hotellen och de är definitivt värt priset, eftersom du kommer att få prova ett stort urval av thailändska, asiatiska och västerländska maträtter på din Thailand resa. På vissa platser är dessa bufféer öppna matlagning stationer och ofta erbjuder de levande underhållning som traditionell thailändsk musik och dans.

 

Caruso
Drivs av infödda italienska Corrado Caruso. Denna populära italienska restaurang har ett urval av över 20 pizzor på menyn och som med allt annat på Caruso görs det från grunden. Traditionella rätter inkluderar penne al lax eller spagetti Siciliani, som båda är ännu bättre med ett fint vin, även detta kan lätt erhållas på Caruso.

 

Chub Cheeva
Detta galleri Café är ett mysigt matställe samt ett indie konsthus i ett. De har blandade och matchande möbler, abstrakta målningar på väggarna och en trädgård där du kan både slappna av och äta en mängd olika moderna thailändska och italienska rätter. Om du föredrar något lättare än en hel måltid, prova hemlagade bakverk med kaffe eller blandad fruktjuice. Servicen är vänlig, men mycket långsam, så räkna med att spendera en bra tid på din eftermiddag eller kväll här.

 

Livanto Lifestyle
Med import av allt sitt kött från Australien och Nya Zeeland är detta definitivt en av Hua Hins mer exklusiva matställen, med trendig inredning som är både rymlig och avslappnad. Gästerna kan välja mellan luftkonditionerade sittplatser eller uteserveringen med utsikt över Hua Hins shoppinggata. Generösa portionsstorlekar kan följas av hemlagad glass eller en kopp Illy kaffe för det perfekta slutet på en fin kväll på Thailand resa.

 

Cha-Am

Aree
Servering av både thailändsk och europeisk mat. Den bästa anledningen att äta på denna restaurang är de goda indiska läckerheterna som erbjuds. Ett flertal curryrätter kan åtföljas av en kall öl. Aptitretare och sidorätter inkluderar vad du kan förvänta dig från västra Indien – lök bajis, samosas och roti.

 

Baan Thai
Bara tio meter från stranden och på en upphöjd terrass hittar du Baan Thai. Här kan alla gäster förvänta sig fin havsutsikt till sin måltid. Restaurangen ägs av en norsk och en thailändsk familj. Baan Thai öppnades för att skräddarsy rätter som passar behoven hos gäster som är på sin Thailand resa. Menyn är främst full med thailändska rätter som Phad Thai, Tom Yum Goong, curryrätter och naturligtvis skaldjur. Drycker finns i ett varierat utbud av vin och öl, även några från Norge.

 

O-Zone
Denna livliga restaurang lockar en publik som är angelägna om att få njuta av levande musik medan de gottar sig av skaldjur med den kylande havsbrisen som gör upplevelsen ännu trevligare. Denna plats har atmosfär, särskilt med trä terrasserna och läget på Beach Road, så du kan förstå varför det är så populärt.

 

Hua Hin / Cha Am – I närheten

Kaeng Krachan nationalpark
Bara två timmars bilresa från Bangkok hittar du Kaeng Krachan, en av Thailands vackraste och ekologiskt variationsrika nationalparker. Parken har 2 915 km2 skogsareal, med orörda regnskogar, granit bergskedjor, vattenfall, grottor och en sjö. Den erbjuder massor av vandring och fågelskådnings möjligheter. Parken har många vilda och utrotningshotade djur, inklusive skällande rådjur, tapirer, asiatiska elefanter, tigrar, vilda hundar och asiatiska leoparder. Det finns mycket att se här på din Thailand resa.

På grund av riklig nederbörd året runt är Kaeng Krachan skogar välsignade med flera vattenfall, floder och bäckar. PA La-U vattenfallet är en av de mest kända i parken, det har 15 nivåer och flöden längs en bäck som sträcker sig till den burmesiska gränsen. De flesta besökare stannar vid den tredje nivån, där det finns en stor djup pool perfekt för ett dopp eller simma. Från denna nivå är vägen brant. De som inte är i fysisk form bör ej fortsätta

Andra vattenfall kräver timmar av vandring i djupa, branta skogar och vissa är resor med övernattning. Du kan campa längs vägen på campingplatser. För att nå toppen av Thorthip-Tharnthip-Hinlad vattenfallets slinga måste du planera 3-4 dagar på din Thailand resa för vandring.
Förutom vattenfalls vandring kan du hyra en båt, kanot eller kajak och åka på sightseeing innanför Kaeng Krachan reservaten. Panoen Thung Moutain är Kaeng Krachan’s näst högsta topp och är 1207 meter över havet, här är det en vacker Camping plats, men det kräver ca 5-6 timmars vandring längs de svåra spåren.

Khao Takiab
Denna snabbt växande stad ligger bara ca 7 km från Hua Hin och har snabbt blivit ett självständigt semestermål. Med bekvämligheter från boende, stränder, aktiviteter, restauranger och barer.

Det är inte många år sedan som staden bara hade lite besök av turister på deras Thailand resa, men nu kan ta hand om paketresenärer och oberoende resenärer under en lång tid. Saker och ting har förändrats, och staden är värt ett besök för en dag, eller ännu längre.

Det finns två bra stränder som ligger på varsin sida om “kullen”, båda är mindre besökta än Hua Hin’s. De erbjuder tysta platser för att slappna av och njuta av god mat från de många närliggande strandrestaurangerna. Observera: Området kan bli överbefolkat på helger och helgdagar med besök från thaibefolkningen vid viktiga buddhistiska helgdagar. Det blir generellt hundratals anhängare som flockas till templen för att offra till munkarna.

Boenden växer över hela stan, och du kan nu hitta ett komplett sortiment från 5-stjärniga resorts och spa till ett antal medelstora hotell och pensionat.

 

Khao Tao
Khao Tao är en charmig by mest känd för att ha en härlig avskild strand, som heter Hat Sai Noi. Förväxla inte denna stad med dykningen på ön Koh Tao, som ligger en bit söder om Hua Hin och från Chumphon.’

Du hittar denna idylliska stad ca 20 km söder om Hua Hin inte långt från huvudvägen till Pranburi. Följ bara skyltarna till Khao Tao och sedan Sai Noi beach. Vägen går runt ett reservat och är lätt att hitta. Stranden är liten – troligen inte mer än en km lång – därav allmänt lugn, utom på helger och helgdagar. Det finns ett antal av strandrestauranger som serverar utsökt lokal mat, skaldjur och drycker. De har alla solstolar och parasoller som du kan använda.

 

Khao Kalok
Ca 40 km söder om Hua Hin hittar du Khao Kalok som är en fridfull vik. När du anländer kommer du att hitta många restauranger längs strandvägen med utsikt över stranden och havet. Välj den som passar din smak och koppla av några timmar, kyls av havsbrisen över lite läcker mat och dryck. Du kommer att hitta bra priser här som betydligt billigare än Hua Hin, och lokalbefolkningen är vänlig och alltid glada att se nya ansikten.

Återigen Khao Kalok har fullt med besökare på helgerna, så ha detta i åtanke. Under veckan kan du ha nästan all plats för dig själv. Khao Kalok betyder “skalle berget” på engelska, och bukten är lång och bred. Det är en intressant grotta på södra sidan med ett hål i mitten. Simning är rimligt vid högvatten och fyrhjulingar kan hyras för att utforska stranden ytterligare. Alternativt kan du också bara koppla av i restaurangen eller på stranden. Khao Kalok är bra för att komma bort en dag bort från Hua Hin på din Thailand resa.

 

Pranburi och Paknampran
Ligger ca 30 km söder om Hua Hin. Pranburi och Paknampran har snabbt blivit egna turistmål. Under många år var de inte så besökta, varken av lokalfolk eller turister, de flesta stannade i Hua Hin eller CH-am. Men Pranburi och Paknampran har nu blivit populärt, och som resultat har det framkommit ett antal hotell och resorts i området och fler är under utveckling. Stranden här är inte en av områdets bästa, men den är okej. Vad som lockar de flesta människor på deras Thailand resa är den lugn och ro som kan du få här.

 

Hua Hin / Cha Am – Artikel

8:e bevara Hua Hin Heavy Halvmarathon & Fun Run av miljöskäl.

Published @ 02 May 2011 by Hua Hin Today

Det åttonde Hua Hin Heavy Halvmarathonet kommer att äga rum den 28 maj 2011 från kl. 4:00 på morgonen och fram till Hin Lek Fire Mountain. Värd för eventen bevara Hua Hin Group och Hua Hin kommun har detta år tagit till förmån för att öka medvetenheten om miljöfrågor i Hua Hin och samtidigt främja god hälsa bland det thailändska folket.

Mr Kris Rojanasathira som är ordförande i Bevara Hua Hin Group, sa under det kungliga beskyddet av HKH Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn att gruppen brukar organisera verksamhet som syftar till miljöskydd i Hua Hin hela året, eftersom staden har många vackra turistattraktioner som lockar besökare. Medan vissa turister är oroade av miljöhotet som verkar stiga gradvis är andra fortfarande okunniga. Det åttonde Hua Hin Marathonet är en händelse som inte bara främjar god hälsa för det thailändska folket utan de kräver också ett åtagande för att skydda miljön.

I år är det två tävlingar: ett 21,1 km halv maraton och 10,55 km kvartal maraton för män och kvinnor. Det är en tävling för god hälsa och vinnaren av denna kategori kommer att tilldelas en medalj. Den vinnande av halv och kvarts maratonen kommer att få ta emot en trofé av prinsessan Sirindhorn. Dessutom deltar båda vinnarna i en lottodragning om en dator, en TV och andra priser.

Ansökan för detta är nu tillgänglig. Registreringen kan också göras på Hin Lek Fire Mountain, 28 Maj mellan klockan 12:00 och 19:00 eller 29 maj kl. 04:00 på morgonen. Priset för halv maraton är 350 baht per person, 200 baht per person för kvartal maraton och 3 km jogging.

http://www.huahintoday.net/news/local-news/8th-annual-preserve-hua-hin-heavy-half-marathon–fun-run-for-environmental-causes-.htm