Kanchanaburi – Overblick

Kanchanaburi är Thailands tredje största stad belägen 130 km väster om Bangkok och gränsar mot Burma i nordväst och har en yta på 19 480 km2. Kanchanaburi har 735 000 invånare totalt och 54 000 av dem bor i Kanchanaburitown.

Kanchanaburitown upprättades ursprungligen av kung Rama I, som den första att försvara sig mot Burmaneserna. De skulle använda den gamla vägen genom tre PagodasPass på Thailand-Burma gränsen som korsar floden Kwai och kallas för bron över floden Kwai.

Provinsen innehåller vacker natur med flera vattenfall, berg, grottor, nationalparker och sist men inte minst floden Kwai.
Provinsen är definitivt värd ett besök under din Thailand resa om du är intresserad av historia, kultur och natur.

 

Kanchanaburi – Att ta sig dit och runt

Kanchanaburi är anslutet till Bangkok och andra närliggande provinser med dagliga bussar och tåg. Dagliga körningar med bussar från Bangkoks går från södra bussterminalen. Det finns avgångar varje 15 min. Den första bussen startar kl. 05:00 och sista åker kl. 22:00. Resan tar 2-3 timmar. Det är även möjligt att ta en minibuss från Bangkok Khaosan Road och det tar mindre än 2 timmar. http://www.kanchanaburi-info.com/en/bus.html

Tåg kör två gånger dagligen från Bangkok Noi Railway Station (Thonburi Train Station) till Kanchanaburi. http://www.kanchanaburi-info.com/en/train.html

Det finns många alternativ att ta sig runt i Kanchanaburi på din Thailand resa, du kan till exempel ta en guidad tur med en lokal resebyrå eller så kan du utforska landskapet på en hyrd skoter. För 24-timmars hyra av en skoter är priset 200 baht. Och för att hyra en motorcykel kostar det runt 500 Baht. Bränslepriserna jämförs med Europa, mycket billigt och det finns alltid en möjlighet att tanka längs vägen.
Du kan också enkelt hyra en motorcykel taxi eller en RIKSHA (cykeltaxi) för att komma runt staden. Se till att göra upp om ett pris innan.

 

Kanchanaburi – Vädret

Klimatet är tropiskt och mycket trevlig under hela året med temperaturer från 25 till 40 grader. Det finns tre säsonger och april är den hetaste:
Den varma årstiden är från februari till maj, regnsäsongen är från slutet av juni till oktober och den kalla årstiden varar från november till januari.

Från februari till oktober är medeltemperaturen 32-40 grader men från juli till september kan det finnas en del regn, men bara några timmar som är uppfriskande och följs sedan av solsken.

 

Kanchanaburi – Sevärdheter

På din Thailand resa har du många sevärdheter i Kanchanaburi så som museer, grottor, vattenfall, River Kwai, historiska parker, nationalparker, tempel och mycket annat.

Topp 3 sevärdheterna:

 1. Bron över floden Kwai – denna 300 meter långa järnvägsbron är en symbol som representerar de ansträngningar som vart under byggandet av bron. Mitten av bron blev år 1945 bombarderad av fiender under andra världskriget och återuppbyggdes efter kriget. Ett minitåg kör regelbundna turer över bron från den närliggande tågstationen. När du har passerat bron kan du njuta av kaféer och grönområden vid vattnet.
  Pris: Gratis
 2. WarCementery – På andra sidan av Kanchanaburi tågstation hittar du KanchanaburiWarCementery, en välskött kyrkogård med inte mindre än 100 000 döda som förlorade sina liv under byggandet av järnvägen. Hälften var brittiska, resten var främst australiensare och nederländska.
  Pris: Gratis
 3. Thailand-Burma Railway Centre – Detta museum är tillägnat historien om Thailand-Burma Railway (The Death Railway) och ligger mittemot WarCementery.
  Museet beskriver Kanchanaburi’s roll i det andra världskriget. Den berättar historien om järnvägen, hur fångarna behandlades och vad som hände efter att järnvägen blev klar med video, modeller och detaljerade tecken.
  Pris: 100 baht.
  Öppet: 09:00 – 17:00

 

Trekking och cykling

Gör din Thailand resa mer spännande genom att inkludera elefant turer, resor till Thailands bästa vattenfall och bambu rafting som alla är lätta att boka.
Mer äventyrliga upplevelser som kanotturer och djungel trekking med boende kan också lätt ordnas, många bor i byar och på så sätt kombinerar forsränning, trekking och elefant ridning. Ju längre norrut man kommer in i provinsen, desto vildare blir det.
De flesta vägarna är i gott skick medan vissa terrängvägar tar dig till vattenfall och grottor som sällan besökts.

 

Kanchanaburi – Shopping

Kvällsmarknaden och matmarknaden är värt ett besök. Matmarknaden ligger vid busstationen och börjar varje dag kl. 18:00. Du hittar flera varianter av lokala thailändska specialiteter och hemlagade sötsaker. Valet är omfattande och ofta förvånansvärt läckra, det är ett måste på din Thailand resa.

Kvällsmarknaden är måndag, torsdag, lördag och söndag vid tågstationen. Men tisdag, onsdag och fredag ​​hittar du den vid busstationen.

 

Kanchanaburi Restauranger

Kanchanaburi är fyllt med matupplevelser längs Th Mae Nam Khwae, både hamburgare, pizza och vanliga thailändska rätter serveras på restauranger och är du ute efter mer autentiska matupplevelser så är natt marknaden värd ett besök på din Thailand resa till Kanchanaburi.

Blå Ris är en thailändsk restaurang där kocken gör några kulinariska vändningar.

Sri Rung Rueng är en Thai-Western restaurang med vanliga thailändska rätter blandat med inspiration från väst.

 

Kanchanaburi – I närheten

Vattenfallen i Kanchanaburi provinsen är bäst att besöka under regnperioden (juni-november) på din Thailand resa, eftersom det är då vattennivån är som högst Bland de sju vattenfall inkluderas Erawanwaterfall som ligger 65 km nordväst om Kanchanaburi, Huay Mae KhaminWaterfalls ligger 110 km nordväst av Kanchanaburi. SaiYokYaiWaterfall ligger 100 km nordväst om Kanchanaburi. SaiYouNoiWaterfall ligger också 60 km nordväst om Kanchanaburi. Alla dessa vattenfall ligger i nationalparker och är ett måste att se på din Thailand resa. Turerna här kan bokas genom lokala tour-agenter eller så kan bussar användas för att komma fram och tillbaka.

Erawan National Park
Erawan nationalpark är Thailands 12: e största nationalpark med en yta på 550 km2 med höga berg och dalar. National Park ligger 65 km nordväst om Kanchanaburi.
Huvudattraktionen är Erawanwaterfall, detta berömda 7-vånings vattenfall är omgivet av djungel och är en av de vackraste vattenfall i Asien. Det finns ett rikt växt- och djurliv i parken och om du har tur kan du få en glimt av en elefant, gibbon eller flygekorre.
I denna park är PraThatCave också sevärd med sina märkliga former.
Pris: Vuxna 200 Baht. Barn 100 baht.

Sri Nakarin nationalpark
Parken ligger 110 km nordväst om Kanchanaburi i den vackra naturen med vattenfall, varma källor och grottor. Fjällen i parken är täckt med grönt och lövskog och rikligt djurliv som leoparder, Loris (lata apor), fladdermöss, civets (små blodsugande däggdjur) och många typer av fåglar.
Huay Mae KhaminWaterfall ligger också i nationalparken och uppfyller alla naturälskare behov. 2 varma källor finns också i parken.
Pris: Vuxna 200 Baht. Barn 100 baht.

Elephant World
Elephant World är ett bevarande läger för elefanter som inrättades av Dr VetSamartPrasitpon under 2008.
Elephant World tar hand om elefanter som är för gamla för att arbeta för turistindustrin och ger dem en plats de kan njuta av sina sista dagar utan något arbete.
Turister är välkomna att frivilligt arbeta i lägret med att tvätta elefanterna och samla mat till dem. Turister kan även bo 2-3 dagar i Elephant World på sin Thailand resa.
Öppettider: 8:00 till 18:00
Pris: 650 Baht. (halv dag) / 1350 Baht. (hel dag)
Boende: 200 -2000 Baht.

Tiger Temple
Templet ligger 40 km utanför Kanchanaburi och startades som ett räddnings center för vilda tigrar
Varning: Den sista tiden har frivilliga arbetare berättat att tigrar blivit misshandlade av personalen, därför rekommenderas det inte för turister att besöka detta tempel och därmed stödja detta på sin Thailand resa. Många danska resebyråer har därför bojkottat Tiger Temple.
Pris: 600 Baht.

 

Kanchanaburi Artikel

Kulturen i Kanchanaburi, Thailand
av Jeff Studebaker, Demand Media

Kanchanaburiprovinsen i Thailand ligger 2-3 timmar från huvudstaden Bangkok. Kanchanaburi är en bergig region vid Kwai floden intill Burma och har varit hem för flera Sydöstasiatiska kulturer som sträcker sig tillbaka till yngre stenåldern. Moderna Kanchanaburi staden är huvudstad i provinsen och ger besökarna en bas för äventyr, historia och få kontakt med traditionella thailändska och burmesiska bergstams kulturen.

 

Bergsstammar i Kanchanaburi

Det finns många olika bergsstam kulturer både infödda thailändska och burmesiska flyktingar, som kallar Kanchanaburi för sitt hem. Karenfolket, kända av travar av hals ringar deras kvinnor bär för att ge intryck av långa, graciösa hals, är bland de mest tillgängliga av Thailands traditionella Hill-stam människor. Besökare som vill fördjupa sig i Karen kultur kan leva bland dem att stanna i byn Ban KhaoLek.

 

Bron över floden Kwai

Filmen “Bron över floden Kwai” förevigades i Kanchanaburi’s bistra historia. Under det andra världskriget tvingade man japanska allierade krigsfångar att bygga en järnväg genom bergen. Idag är den ökända “dödens järnväg” fortfarande fungerande och besökare kan vandra hela vägen till bron över floden Kwai. I Kanchanaburi stad kan historia intresserade besöka WarCemetery och Thailand Burma Railway Centre, ett museum tillägnat till andra världskrigets krigsfångar.

In i Burma

Kanchanaburi är en av Thailands viktigaste kulturella huvudvägar i ThanonThongchaiMountain Range. Detta tros vara det sätt som buddhismen kom till i Thailand under det tredje århundradet och samtidigt var Pass Three Pagodas också en handelsväg från Indien genom Burma. Idag är det fortfarande en stor motorväg mellan Burma och Thailand. På den thailändska sidan lever flera burmesiska bergsstammar som nationslösa människor i flyktingläger. För att besöka den burmesiska sidan kan resenärer få ett en dagars visum för att passera gränsen där lokalbefolkningen har små turistmarknader.

 

Forntida ruiner

Även om Kanchanaburi ligger på motsatt sida av Thailand från Kambodja sträcker sig landets gamla Khmerrike hela vägen till Burma. Ruinerna av et gammalt khmer tempel och militär anläggning ligger ca 48 km från Kanchanaburi stad vid PrasatMuang Singh Historical Park. Detta inkluderar fyra distinkta byggnader som är minst 800 år gamla och en utställningshall med föremål och Buddha bilder som hittats i ruinerna.

 

Vart ska man bo

Kanchanaburi erbjuder besökarna ett brett utbud av boendealternativ. Provinshuvudstaden i Kanchanaburi ger en civiliserad bas för herrelösa i områdets vildare regioner med flera hotell, inklusive PongsudaChaletKanchanaburi, lyxhotell och Khao Tong View Hotel, alla med tre stjärnor. Den mest originella plats att leva är i djungelbergen vid Kwai floden, i en av de många naturliga orterna som flyter mitt i floden på bambu flottar.

 

Ta sig dit

Tredje klass tåg till Kanchanaburi från Bangkok går till Thonburi tågstation dagligen. Resan tar cirka tre timmar. Särskilda helgtåg avgår på morgonen och tillbaka igen på kvällen, på den vägen får resenärerna en snabb dagstur som inkluderar ett stopp vid Death Railway Bridge. Minibuss, bil och minivan från Bangkok till Kanchanaburi city tar ca två timmar med buss tar det tre timmar.

http://traveltips.usatoday.com/culture-kanchanaburi-thailand-36090.html

 

Spöken på Bron över floden Kwai

Blogg: Hole In The Donut – 15 mars, 2011
Av: Barbara Weibel

Som de flesta människor som har sett filmen 1957 frammanar den några uppgifter om den berömda bron över floden Kwai, bilder av blodigel träsk, en obeveklig brännande sol och svettiga fångar som marscherar tillbaka till lägret i formations marsh medan överste Bogey visslar . Då mina kunskaper kommer uteslutande från filmen, bestämde jag mig för att ta en dagstur från Bangkok till Kanchanaburi för att se om verkligheten lever upp till film myten.

Baserat på en sann livshistoria som beskriver filmen från andra världskrigets brittiska krigsfångar som tvingades av japanerna att bygga en bro, som kommer att underlätta import från Burma på den burmesiska järnvägen. Efter ett kort stopp på det lokala krigs museet promenerade jag mig genom två gator i den tryckande värmen, till foten av ett järn bock, där jag såg ut över den tysta makten och försökte föreställa tortyren fångarna fick utstå i detta oförsonliga landskap. Mer än 100 000 värnpliktiga arbetare och 12 000 krigsfångar dog under projektet.

Gåendes försiktigt mellan järnvägens band och spår korsade jag bron långsamt över till andra sidan, vid en tidpunkt fick jag kallsvettigt ta tag i räcket för att tillåta passage av ett turistfyllt miniatyr ångtåg som korsar bron med några minuters mellanrum. Även om filmen avslutades med en spektakulär explosion av hela strukturen är de välvda järn spännena på varje ände fortfarande original, liksom de många järnspåren. I själva verket fick jag lära mig att bron faktiskt förstördes av bomber, inte av sprängladdningar som det visades i filmen.

Listan över motsägelser och felaktigheter i filmen är omfattande, men det som kanske är mest slående är att floden där bron byggdes inte är Kwai. Kanchanaburi ligger vid sammanflödet av KhwaeNoi och KhwaeYai Floderna och bron går över KhwaeYai. Inte så överraskande förstörde britterna ordet Khwae (korrekt uttalas “kwhere”) till “Kwai”. Kanchanaburi bytte namn på sträckan där bron byggdes till floden Kwai, i hopp om att utnyttja turismen och att böja sig för biografernas makt. Men filmens mysterium varar. Jag marscherade tillbaka till min minibuss med en rytmisk marsh och flöjten som bärs av vinden i historien.

http://www.lonelyplanet.com/travelblogs/149/107394/Ghosts+at+the+Bridge+on+the+River+Kwai?destId=357682